A cég profilja

A családi vállalkozást  Ingrid és Marek Michajlo alapította 1994-ben. Neveiknek első szótagjai adják a cég nevét: INGEMA, mely kezdetben épületgépészeti cikkek kis és nagykereskedelmével foglalkozott.

1994. szeptemberében nyitották meg az első kisker üzletüket két alkalmazottal.

A második kisker üzlet 1997 áprilisában nyílt  Nagymihályban, a  Masaryk utca 64.sz alatti  bérelt helyiségben.

1998. januárjától a nagykereskedelmi részleg a Ravak cég termékeivel bővült és a regionálisból egész Szlovákiára terjedt ki a tevékenység. Ugyanekkor kezdődött az együttműködés  a lengyel CERSANIT gyárral. Ebben az időszakban a cég már 10 főt foglalkoztatott.

A 2000-es év hozta az első jelentős mérföldkövet a cég életében, amikor a forgalom meghaladta  a 100 000 000,- koronát.

2003 a következő nagy lépés, amikor a cég a Mocarianska 1 szám alatt megvásárolta az ott található kiterjedt ingatlant. Az épületek felújításra kerültek, megépült az új kisker üzlet, irodaház és a raktárakat is felújították. 2003 áprilisában a cég egy újabb stratégiailag jelentős partnerrel köt szövetséget. Az új partner a Ceramika Paradyz gyár, mely kerámia csempe és járólapokat gyárt újonnan épült gyár telepén.

2003. szeptember 12-én az Ingema hivatalosan megnyitotta modern bemutató termeit a felújított telephelyen.

  • a kiskereskedelmi üzlet és bemutatóterem területe 3200 m2
  • fedett  raktár  terület: 7000 m2
  • szabadtéri raktár  és parkoló: 10 000 m2

2003  December  12-én Marek Michajlo INGEMA, egyéni vállalkozása átalakult  korlátolt felelősségű társasággá. Az alkalmazottak száma:45.

2004 szeptemberében az INGEMA kft. megvásárolta a kassai székhelyű  Aquasenzor kft-t.,melynek neve  a szenzoros  vízhasználat terén, már országszerte ismert. Evvel a stratégiai lépéssel az Ingema még jobban kiszélesítette vásárlói körét az országban.

A 2004-es év végi értékelésnél a cég mutatója már a 150 000 000 korona forgalmat is meghaladta.

2006-ban jelentősen szélesedett a kerámia burkolat beszállítók sora. Megjelennek a Spanyol, Olasz, Német és Kínai gyárak a palettán. Ebben az évben egyedülállóan új információs rendszer bevezetésére került sor BarIS néven a Kaso Technologies Ltd. fejlesztésében, mely adaptív és az üzleti élet minden mozzanatát rögzíti , elemzi, könyveli és kiértékeli.
Az alkalmazottak száma 55-re emelkedett.

2007 óta az INGEMA Kft. aktivitásai  építési tevékenységgel is bővültek. Éves árbevétele meghaladta a 300 000 000,- koronát. (9,9mil. Euró)

2008-ban tovább  erősödött a szlovákiai pozíció, miközben a magyarországi és a cseh piaci tevékenység is egyre intenzívebbé vált.  Az INGEMA  immár a térség meghatározó játékosa  lett mind az épületgépészet, mind a kerámia burkolatok forgalmazásának terén. Folyamatossá vált a szaniter választó falak, mosdó szekrények és szenzoros vízöblítő termékek gyártása. Éves forgalma, több mint 13 000 000,-€ és az alkalmazottak száma elérte a 75-öt. A társaság megszerezte az ISO 9001: 2000  minőségirányítási rendszer tanusítványát, mely kimondja, hogy a cég kereskedelmi, építési és gyártási tevékenysége megfelel a STN EN ISO 9001:2009 szabványban előírtaknak és jogosult  az  euró CERT SK  kft. által kiadott tanusítvány használatára.

Köszönhetően a vásárlók ezreinek és a megfelelően megválasztott  beszállítóknak az Ingema jól működő és hatékony  üzleti környezetet teremtett. Ennek a nem kis erőfeszítésnek meg lett a következménye is. Az Enterprise Investors társaság és a PROFIT hetilap 2009-ben az Ingemának ítélte  a szlovákiában legdinamikusabban fejlődő cégnek szóló díjat, mely az ÜZLETI ÉLET GYÉMÁNTJA  nevet kapta.

2010 –ben Kassán megnyitotta a régió legnagyobb és hisszük, hogy legszebb fürdőszoba szalonját.

2011-ben B2B platform nyílt a nagykereskedelmi partnerek számára, mely tovább növelte a cég lépéselőnyét és szolgáltatásainak kiteljesedését . Az interaktív platform azóta is tovább szélesíti a nagykereskedelmi lehetőségeket.

2012 az építőipari tevékenység és a nagy beruházási projektek kezdetének éve.

A 2013-as év megint a megújulás évének tudható be. Végbement a bemutató termek  teljes rekonstrukciója. Teljesen új kétszintes modern épületbe költözött az adminisztratív részleg és 3 modern tárgyaló helyiség várja az ingemába látogató partnereket, ahol kellemes klimatizált környezetben zavartalanul folytathatják megbeszéléseiket.
Megnyílt az új INGEMA építő anyagokat forgalmazó áruháza, továbbá modern asztalosműhelyben elkezdődött a méretre gyártott konyha-, fürdőszoba-  és egyéb beltéri bútorok gyártása.

2013  – Három történelmi mérföldkő:

  • több mint 850 000 m2 csempe értékesítése
  • a cég forgalma túllépte a  17 000 000,- Eurót
  • a régió legnagyobb munkáltatói közé került immár 100 alkalmazottal