Spoznajte 5 najväčších výhod gresu do chodby

Obývačka, spálňa, kuchyňa – je normálne, že o zariaďovaní týchto miestností myslíte veľmi intenzívne. Pozrite si rôzne kolekcie, dopasujte ich k vízii interiéru vo svojom byte či dome. K chodbe sa väčšinou pristupuje ľahostajne. Predsa tam sa netrávi veľa času, však? Je to veľmi ťažký priestor na zariadenie, preto vám s tým ochotne pomôžeme. Povieme vám prečo je gres do chodby najlepším riešením.

Z textu sa dozviete:

  • prečo je gres na chodbe najlepší,
  • aký gres vybrať na podlahu v chodbe,
  • zvoliť do chodby gres, alebo terakotu.

Podlaha na chodbe nemôže byť z náhodných materiálov. Chyby pri realizácii tohto priestoru sa veľmi rýchlo ukážu. Už po krátkom čase používania budú viditeľné neestetické škrabance alebo predčasné zmatnenie podlahy. Gres na chodbe vás pred takýmito problémami ochráni.

Gres na chodbe. Bez neho to nepôjde! Materiál využitý na dekorovanie tohto priestoru musí byť trvalý, estetický a zladený zo zvyškom bývania (predovšetkým pri tak populárnom otvorenom dennom priestore). Gres spĺňa všetky tieto kritériá. Práve preto, ak vás čaká prerábka, zvoľte na chodbu gresové dlaždice.

Gres na chodbu – hlavné výhody tohto materiálu

Výhody gresu, ktoré majú najväčší význam v prípade podlahy na chodbe sú:

Odolnosť voči nečistotám a opotrebeniu
Životnosť akéhokoľvek materiálu na chodbe bude vystavená skúške, preto tento materiál musí byť veľmi odolný voči opotrebeniu, voči poškrabaniu alebo nečistotám. Pri výbere materiálu vezmite do úvahy parameter PEI, čiže oteruvzdornosť. Čím je vyšší, tým gres bude odolnejší.

Úprava povrchu proti pošmyknutiu
Táto úprava je vhodná predovšetkým v dome so zvieratami alebo deťmi. Protišmyková trieda sa meria parametrom od R9 po R13 (dlaždice s nižšími parametrami sa označujú ako šmykľavé).

Nízka vsiakavosť
Táto vlastnosť gresu sa súčasne spája s jeho mrazuvzdornosťou. Mrazuvzdorný gres sa vyznačuje nízkou nasiakavosťou a pre gres na chodbe kontakt s vodou, blatom alebo snehom nebude strašiakom!

Jednoduchá údržba
Ak už spomíname blato a sneh, dlažba na chodbe si nevyžadujú žiadnu špeciálnu starostlivosť! Stačí iba voda s jemným čistiacim prostriedkom a podlaha sa bude lesknúť čistotou.

Veľký výber formátov, farieb a vzorov
Farby a vzory sú samozrejmá vec – musia pasovať k zvyšku bývania. Ráta sa však aj formát? Samozrejme! Je dobré, aby gres na chodbe bol spájaný čo najmenším počtom fúg. A tento efekt získate aj vďaka veľkoformátovým dlaždiciam napríklad z kolekcie značky MONOLITH.

V súlade s filozofiou našej firmy vám ponúkame stále najlepšie a často inovatívne riešenia. Záleží nám aj na kvalite, preto v našej ponuke nájdete všetky podlahové dlaždice vyhotovené z gresu. Vďaka tomu sa nemusíte zamýšľať nad tým, či kolekcia, ktorá si získala vaše srdce je vhodná do chodby. Ak hľadáte gres do chodby – sme vám k dispozícii s každou našou kolekciou.

Pamätajte aj na to, že gres do kuchyne a chodby by sa mal vyznačovať veľmi podobnými vlastnosťami. Je to vyžadujúci priestor.

Matný alebo lesklý gres – ktorý gres je do chodby najlepší?

Ak ide o vlastnosti oboch druhov gresu, do chodby siahnite po matnom grese. Ten je oveľa viac odolný voči poškrabaniu. Preto sa matná verzia osvedčí v miestnostiach so zvýšeným pohybom.

Lesklý gres vyberte do spálne alebo kúpeľne, kde sa viac pohybujete v mäkkých papučiach alebo naboso.

Gres alebo terakota do chodby?

Vyriešiť ostáva ešte jednu dilemu – gres alebo terakota? V skutočnosti oba materiály sú vhodné do priestoru, kde je zvýšený pohyb a sú odolné voči škvrnám a ľahko sa čistia.

Gres však naďalej ostáva materiálom viac odolným voči opotrebeniu a práve ten odporúčame do chodby ako riešenie na mnoho rokov.

Ak teda plánujete prerábať chodbu a zamýšľate sa, aký materiál je tam najlepšie použiť, vezmite do úvahy podmienky, s ktorými si podlaha na chodbe musí poradiť:

  • chodenie v topánkach (často na podpätkoch), ktoré zanecháva škrabance a šmuhy,
  • kufre na kolieskach alebo presúvanie kartónov, ktoré môžu povrch poškrabať,
  • pôsobenie vody, snehu a blata, čiže vlhkosti a tvrdých zrniek piesku.

V takomto prípade gres do chodby bude jediným správnym rozhodnutím!