Ako zariadiť veľkú kúpeľňu. Spoznajte najdôležitejšie pokyny

Veľká kúpeľňa je aj veľkou výzvou pri jej zariaďovaní. Stačí však dodržiavať niekoľko pravidiel, ktoré pomôžu zariadiť dokonca aj veľkú kúpeľňu s vaňou a sprchou tak, aby bola priestranná a súčasne útulná a príjemná na pohľad. Zamýšľate sa, ako zariadiť kúpeľňu tak, aby ste si mimochodom zariadili doma trochu spa? Pozriete si naše rady!

Z textu sa dozviete:

  • prečo je jemná ružová výbornou farbou pre veľké kúpeľne,
  • ako navrhnúť kúpeľňu so sprchou a vaňou,
  • ako využiť kontrasty pri zariaďovaní modernej veľkej kúpeľne.

Zariaďovanie veľkej kúpeľne je dobré začať od naplánovania interiéru a výberu farby. Predovšetkým je dobré múdro rozvrhnúť priestor, aby bola priestranná a funkčná. Správne zariadená veľká kúpeľňa je miesto, ktoré navodzuje atmosféru relaxu. Akým spôsobom zrealizovať projekt veľkej kúpeľne, aby sa využili všetky plusy takého interiéru? V tomto článku nájdete cenné pokyny a nápady na to, ako navrhnúť kúpeľňu.

Prečo je jemná ružová farba výborným nápadom do veľkej kúpeľne?

Ak túžite po veľkej, útulnej kúpeľni v teplých farbách vsaďte na jemnú a neobyčajne modernú ružovú farbu. Nerovnomerne farebné veľkoformátové dlaždice z kolekcie Onice, ktorá je inšpirovaná krásou ónyxu a farbami vychádzajúceho slnka, sa výborne osvedčia v takom priestore.

Miestnosť na kúpanie zariadená v teplých farbách bude dokonalým miestom na relax. V kúpeľni môžete postaviť obľúbené vonné sviečky, ktoré si môžete zapáliť počas kúpeľa alebo počas príprav pred kúpeľňovým zrkadlom. Dbajte aj na správne osvetlenie – rozptýlené teplé svetlo v spojení s ružovými dlaždicami navodí vo vašej veľkej kúpeľni jedinečnú atmosféru.

Veľká kúpeľňa s vaňou a sprchou – ako navrhnúť domáce spa?

Ak sa rozhodnete zaplniť veľký priestor inštalujúc v kúpeľni vaňu ako aj sprchu, vytvoríte funkčný interiér, ktorý sa môže stať náhradou domáceho wellness. V závislosti od nálady si môžete vybrať rýchlu a osviežujúcu sprchu alebo si dať relaxačný dlhý kúpeľ v príjemnom prostredí. Pomocou kachličiek z kolekcie White Opal navrhnete interiér, ktorý vás prenesie do krajiny blaženého oddychu.

Inšpirované drahým kameňom – opálom – svetlé kachličky so šedými jemnými líniami je podstatou elegancie. Ich štruktúra vyvoláva hypnózu interiéru a súčasne upokojuje, preto budú dokonalou voľbou pre zariadenie veľkej kúpeľne. Priestor sa premení na oázu pokoja, ak ho doplníte svetlým a jemným vybavením. Nezabudnite na sviečky, vonné tyčinky a mäkký textil, ako sú nadýchané župany alebo uteráky. Neďaleko zrkadla vystavte svoju obľúbenú kozmetiku, ktorá sa vám hodí počas ošetrujúcich procedúr. Takto zariadená kúpeľňa bude ideálnym domácim wellnessom.

Moderná veľká kúpeľňa – priestor plný kontrastov

Napodobenie prímorskej krajiny je dokonalým nápadom na zariadenie modernej veľkej kúpeľne. Neznamená to vôbec, že kúpeľňu musíte zariadiť v štandardnom námorníckom štýle – my navrhujeme hlboké kontrasty bielej a modrej, uzavreté vo vkusných dlaždiciach z kolekcie Coma, inšpirovanej belosťou perál a morskými tónmi.

Geometrické a trojrozmerné svetlé kachličky v spojení s kontrastnými tmavými kachličkami pripomínajú prirodzenú kompozíciu pobrežnej línie. Svetlý povrch je ako pláž, avšak modré kachličky odzrkadľujú morské vlny. Táto dynamická štruktúra je výbornou voľbou pre veľké kúpeľne zariadené v modernom štýle. Biely nábytok, textil v teplých farbách a surové doplnky sa budú výborne ladiť s takýmto vybavením.

Viete, ako už zariadiť veľkú kúpeľňu, aby priestor bol vašou súkromnou oázou a zónou oddychu. Môžete sa rozhodnúť pre teplé farby, celkovo svetlý interiér alebo jedinečné kontrasty. Každé riešenie bude dokonalé.