Ozdobné dlaždice na stenu ako tapeta. Nadchnite sa jedinečnými vzormi

 

Ste fanúšikom vzorovaných tapiet, ktoré oživia každý interiér a dodajú mu individuálny charakter? Ak áno, určite sa vám zapáčia naše inšpirácie, vďaka ktorým podobný efekt dosiahnete v kúpeľni. Je to možné vďaka ozdobným dlaždiciam na stenu, ktoré pripomínajú impozantnú tapetu!

V texte sa dozviete:

  • ako vytvoriť geometrické vzory na stenách kúpeľne,
  • ako s pomocou ozdobných dlaždíc navrhnúť stenu v kúpeľni s motívom kvetov,
  • ako v kúpeľni vytvoríte efekt fototapety na stene.

Rôznorodé vzory, farby, tvary a veľkosti – dekory na stenách vám ponúkajú veľa možností v kúpeľni. Správne zvolené dlaždice zvýraznia, spestria a obohatia dekor, nezávisle od vybraného štýlu interiéru. Nebojte sa odvážnych kombinácií farieb, vzorov alebo veľkostí základných dlaždíc a dekoru k dlaždiciam. Kreatívny prístup k realizácii zdobenia stien, dá určite efekt v podobe originálneho interiéru plného dynamiky.

Ozdobný obklad na stenu – vsaďte na geometrické vzory

Ako vyzerá vaša obľúbená tapeta, ktorú máte na stene v obývačke alebo spálni? Ak ste milovníkom dekorácií interiérov a idete s najnovšími trendmi, s veľkou pravdepodobnosťou sú to geometrické vzory – potvrdzujúce moderný prístup k dekoračným motívom na stenách.

Rovnaké trendy platia aj v kúpeľni. Geometrické dlaždice sú úžasnou dekoráciou, ktorá na prvé miesto kladie modernú estetiku a harmóniu. Aby ste dosiahli čo najlepší efekt, spojte farebne tónovaný základ dekorácie a kontrastné dekoračné dlaždice. Takýto výsledok dosiahnete napríklad pomocou keramiky z kolekcie Paris Saint Germain. Je to jedna z najzaujímavejších kolekcií inšpirovaných hlavnými mestami módy na svete, ktorú navrhol Maciej Zień. Hlavné mesto Francúzska, plné romantických zákutí a rafinovaných chuti, sa stalo zdrojom inšpirácie pre slávneho návrhára módy. Dekor dlaždíc z tejto kolekcie je jej najvýraznejším bodom. Len sa pozrite na obrázok!

Ak ste nadšencom geometrických vzorov, ale do kúpeľne hľadáte niečo v jednotnej koloristike, pozrite si mozaiku Lucid Black. Sú to charakteristické prvky v tvare štvorčekov. Na stene vytvárajú efekt trojrozmernej tapety, ktorá bude efektívne odrážať svetlo.

Kúpeľňové dlaždice – dekor s kvetmi

Ak moderná geometria nie je vaša šálka kávy, a vo vašom srdci je miesto predovšetkým na prírodu, máme pre vás ideálnu ponuku ozdobných dlaždíc na stenu. Keramika z kolekcie Modern Pearl je dekoračný návrat k divokej prírode. Farebné vtáky, kvety a prirodzené svetlo lesknúce sa v dlaždiciach zaručujú ideálne miesto na oddych po ťažkom dni. Vaša kúpeľňa sa stane miestom, kde každý deň budete oddychovať a tešiť oči jedinečným motívom.

Rozhodnite sami, akú časť steny bude zaberať ozdobná dlaždica a akú klasická. Pamätajte však, že dekoráciu najlepšie umiestniť tam, kde je najviac viditeľná – napríklad na stene oproti vchodovým dverám.

Ozdobné dlaždice ako fototapeta

Viete už, že s pomocou ozdobných dlaždíc na stene s ľahkosťou do kúpeľne vnesiete veľa motívov, ktoré sa spájajú s izbovými tapetami. A čo ak sa rozhodnete pre dekor podľa vzoru modernej fototapety? Je to skvelé riešenie pre milovníkov umenia a architektúry. Obrovskými výhodami obrazov na dlaždiciach je to, že vytvárajú dojem hĺbky vo vnútri a priťahujú pohľad

Efekt fototapety alebo obrazu dosiahnete pomocou ozdobných dlaždíc z obrázkom, napr.:

  • Big Ben z kolekcie London Piccadilly, čiže jedinečný, 6-dielny nástenný dekor s potlačou najslávnejšej londýnskej stavby,
  • Marylin, čiže obraz predstavujúci ženu, vyhotovený na 4. samostatných dlaždiciach z kolekcie Berlin Tempelhof.

Hľadáte viac inšpirácií na nevšedné realizácie stien? Pozrite si naše ponuky, kde sme využili dekory do kuchyne.