Industriálny nádych v kúpeľni vďaka betónovým dekoračným dlaždiciam a nie iba to

 

Móda na betón, imitáciu hrdze a iné surové prvky v interiéri trvá nepretržite už niekoľko rokov. Je veľa možností ako dosiahnuť industriálny štýl, a preto mnohým milovníkom tohto štýlu neprekáža, že nemajú loftové byty s vyvýšeným stropom a červenou tehlou na stenách. Jedným z obľúbených a najčastejšie vyberaných materiálov do takýchto priestorov sú betónové dekoračné dlaždice a obklad s efektom hrdze, ktoré vám predstavíme v tomto článku.

Z textu sa dozviete:

  • čím sa vyznačujú industriálne interiéry,
  • ako využiť betónové dekoračné obklady v industriálnej kúpeľni,
  • ako dekorovať kúpeľňu dlaždicami imitujúcimi hrdzu.

Móda na industriálne interiéry sa zrodila v Spojených štátoch v 50. rokoch minulého storočia, ale veľmi rýchlo sa rozšírila aj do iných krajín. Tak je to až dodnes!

Industriálne interiéry – charakteristické vlastnosti

Aby ste zariadili kúpeľňu v industriálnom štýle, nemusíte disponovať veľkým priestorom. Stačí iba niekoľko jednoduchých trikov. Predovšetkým dodržiavajte všeobecné zásady a preneste ich do svojho interiéru.

  • Postarajte sa o priestor

V industriálnej kúpeľni je priestor základ. Ak je priestoru málo, snažte sa interiér opticky zväčšiť. Urobte to pomocou veľkoformátových dlaždíc na stenách a podlahe, alebo dekoračných dlaždíc so zrkadlovým efektom na jednej zo stien. Dajte pozor, aby ste to neprehnali. Interiér so všetkými stenami vo vysokom lesku vyzerá pôsobivo, ale bije sa so zásadami industriálneho štýlu.

  • Zachovajte surový základ

Hlavnou vlastnosťou industriálneho štýlu je jeho surový štýl. Snažte sa použiť dizajnovo jednoduchý nábytok, priehľadný sprchovací kút a dokonca odkryté rúry. Vďaka tomu, interiér bude pôsobiť ako nedokončený, a presne o to ide!

  • Vyberte studené farby a teplé dekorácie

Biela a šedá farba sú farby, ktoré najčastejšie vystupujú v industriálnych kúpeľniach. Takéto farby opticky zväčšujú priestor a predovšetkým sa vyskytujú v stavebných materiáloch – odzrkadľujú ich napr. betónové dekoračné obklady. Chladné odtiene prelomte kontrastnou čiernou, teplým drevom alebo ľubovoľnou živou farbou. No všetko s mierou!

Betónový obklad na stenu – ideálny do industriálnych interiérov

Betón a imitujúci ho dekoračný kameň na stenu so surovým dizajnom, sú najčastejšie charakteristické materiály používané na zariadenie industriálnej kúpeľne. Je niekoľko metód, s pomocou ktorých získate takýto efekt. Najviac praktické budú betónové obklady na stene
a presnejšie keramické dlaždice, ktoré pripomínajú betón, a pritom sú vhodné do priestoru, kde budú často v kontakte s vodou alebo čistiacimi prípravkami.

Všimnite si kolekciu keramiky Epoxy, ktorá ideálne odzrkadľuje farbu skutočných betónových dlaždíc do kúpeľne. Výber tohto materiálu predstavuje spôsob pre dosiahnutie interiéru v surovom a industriálnom štýle a trvalé dokončenie stien a podláh.